Termeni și condiții

Termeni și condiții


 1. Termeni generali

Prezentul document conține termenii și condițiile de utilizare a site-ului ederma.ro (denumit "Termeni și Condiții") și stabilește condițiile de acces și utilizare a serviciilor oferite.

“Site-ul” denumește în continuare aplicația web www.ederma.ro. Administratorul Site-ului este “CMI Dr Anton Viorel” cu sediul în Str. Mihai Viteazu, Nr 56, Piatra Neamț; "Serviciul" denumește orice serviciu oferit pe site-ul web ederma.ro; "Utilizator" denumește în continuare orice persoană care vizitează sau accesează site-ul ederma.ro sau care utilizează efectiv Serviciul.

Neacceptarea acestor Termeni și Condiții, sau a oricărei prevederi din acestea, atrage obligația Utilizatorului de a înceta de îndată accesarea Site-ului. Accesarea sau vizitarea în continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta și utilizarea Serviciului, precum și a oricărei componente a acestora constituie un "Contract" încheiat între Utilizator si Administratorul Site-ului și o acceptare în întregime și necondiționată a Termenilor și Condițiilor. Utilizatorul înțelege și acceptă, în întregime și necondiționat, prevederile acestor Termeni și Condiții și înțelege să utilizeze Serviciul în strictă conformitate cu acestea.

Dacă nu sunteți de acord cu prevederile acestor Termeni și Condiții, vă rugăm sa nu utilizați Serviciile oferite de Site.

Administratorul Site-ului are dreptul de a modifica oricand si în orice mod oricare dintre prevederile din Termeni și Condiții fără nicio notificare prealabilă a Utilizatorului.


 1. Conținutul Site-ului

Conținutul și elementele de grafică ale Site-ului, inclusiv, conținutul în format text și orice alt material, transmis către Utilizatori aparțin Administratorului Site-ului. Nu aparțin Administratorului Site-ului materialele pentru care pe Site este specificat un alt titular de drepturi.

Utilizatorii înțeleg și acceptă că toate informațiile și materialele postate pe Site au doar un caracter informativ și orientativ și că Administratorul Site-ului nu poate fi tras la răspundere pentru veridicitatea și validitatea Conținutului Site-ului sau pentru orice efect juridic reieșind din utilizarea acestuia.

Utilizatorii se obligă să respecte toate drepturile de autor și drepturile conexe ale acestuia și orice alte drepturi de proprietate intelectuală pe care Administratorul Site-ului îl deține în legătură cu Site-ul, orice modul sau componentă a acestuia sau în legătură cu utilizarea acestora.

Conținutul Site-ului, poate fi utilizat exclusiv în scopuri personale, definite potrivit prezentului document ca fiind scopuri pur necomerciale, fără nici o intenție directă sau indirectă privind obținerea de profituri sau câștiguri de orice fel dintr-o asemenea utilizare. Orice utilizare de conținut de către terțe persoane în orice alte scopuri decât cele personale se poate face numai cu acordul scris și prealabil al Administratorului Site-ului.

Este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distribuția totala sau parțială, a conținutului acestui Site sau a oricărei părți a acestuia efectuate în orice alte scopuri decat cele personale. Administratorul Site-ului își rezervă dreptul de a acționa în instanță persoanele care încalcă aceste prevederi.


 1. Tarife, livrare și returul

Utilizatorul se obligă să achite tarifele pentru respectivele Servicii, disponibile pe Site. Nu se percep plăți suplimentare în afară de cele menționate pe Site.

Administratorul Site-uluii își rezervă dreptul de a schimba tarifele pentru Serviciile acordate, potrivit propriei sale necesități, informand Utilizatorii despre noile tarife

Plățile se fac prin card bancar, de aceea Utilizatorul se supune în întregime termenilor și condițiilor operatorului de plăți cu cardul. Administratorul Site-ului nu duce nici o răspundere cu privire la orice problemă în efectuarea plăților. 

Utilizatorul va intra în posesia Serviciului (rezultatul consultației online) prin intermediul mesajului pe Whatsapp sau pe Emailul utilizatorului, la alegere. De obicei aceasta se produce in aceiasi zi cu efectuarea plății. În cazurile cand efectuarea plății pentru Serviciu parvine după ora 16, Utilizatorul va avea Serviciul finalizat (rezultatul consultației online) în ziua următoare 

Cererea returnării plații se face de către Utilizator la adresa contact@ederma.ro cu descrierea concreta a cazului. Utilizatorul poate renunța la tranzacție timp de 24 ore după efectuarea ei. După cercetarea cazului, în cel mult 5 zile lucratoare, Utilizatorul va primi banii înapoi


 1. Limitarea răspunderii

Administratorul Site-ului nu oferă niciun fel de garanții sau răspundere pentru Conținutul Site-uluii și în nicio situație nu poate fi făcut răspunzător pentru niciun prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea conținutului de pe Site

Utilizatorii înțeleg și acceptă ca Administratorul este absolvit de orice răspundere în eventualitatea producerii oricărei opriri, disfuncționalități sau erori în funcționarea Site-ului

Utilizatorii înțeleg și acceptă ca Administratorul Site-uluii este absolvit de orice răspundere pentru orice fel de daune directe sau indirecte, rezultate din serviciile acordate de Site


 1. Litigii

 Prevederile din Termeni și Condiții, precum și efectele juridice pe care le produc Termenii și Condițiile vor fi interpretate în conformitate cu legea româna în vigoare. Orice litigiu nascut din sau în legătură cu Termenii și Condițiile va fi soluționat pe cale amiabilă. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi soluționat de către instanța judecătoreasca româna competentă aflată în raza teritorială a municipiului Piatra Neamț.


 1. Consultația dermatologică online

Utilizatorul înțelege și acceptă că prin intermediul Serviciilor, Administratorul Site-uluii oferă doar anumite informații de natură medicală pentru Utilizator și că nu are nicio obligație sau răspundere privind orice consecințe care pot deriva din cele menționate mai sus. Utilizatorul apelează la Servicii pe propria răspundere. Folosirea oricăror informații furnizate prin intermediul Serviciilor va fi făcută de Utilizator în întregime pe propria răspundere.

Consultația dermatologică online este un serviciu din cadrul Telemedicinei, care se face prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare (site-ul www.ederma.ro, contul de email, aplicația Whatsapp). Serviciul de consultații online prezintă o alternativă cu potențial redus la consultațiile clasice cu prezența pacientului în cabinetul medical. Consultația dermatologică online nu substitute în totalitate consultația dermatologică reală. Informațiile transmise de pacient sunt informații subiective; pozele afecțiunilor descrise pot fi neconcludente sau neclare pentru a fi luate 100% în calcul pentru stabilirea unui diagnostic. Avand în vedere lipsa cadrului legislativ referitor la Telemedicină, Utilizatorul înțelege limitările Serviciului de consultație online astfel cum sunt explicate în acest document. 

Pentru  consultația dermatologică online confidențialitatea datelor personale este asigurata de site-ul www.ederma.ro cu serverul de gazduire și de alte servicii și anume Gmail și Whatsapp unde vor fi stocate toate informațiile de date și media. Ederma.ro nu stochiaza date ale Utilizatorilor Site-ului, în afara de cookie-urile necesare functionării corecte ale Site-ului. Vezi Politica Cookie-uri și Politica de Confidențialitate

Pentru accesarea serviciului, sunt necesare dispozitive mobile sau fixe (smartphone, tabletă, desktop sau laptop), acces la microfon și camera, conexiune la internet, cont de Email și instalarea aplicației gratuite de comunicare Whatsapp.

 Administratorul Site-ului nu își asumă nicio răspundere în cazul în care consultația online nu se poate desfășura corect sau este întreruptă din cauze diverse.

Consultațiile online se vor face de către Dr Viorel Anton medic primar dermato-venerolog, cu asigurarea confidențialității medic-pacient. Pacientul (Utilizatorul) este, la rândul său, responsabil pentru asigurarea confidențialității în spațiul de unde accesează consultația.

În timpul consultației online nu se vor face înregistrări video sau audio și este interzis să fie făcute așa tip de înregistrări și de către Utilizator. 

Informațiile medicale, diagnosticul și tratamentul obținute în urma unei consultații dermatologice online se vor trece într-un Registru.

Medicul consultant își rezerva dreptul de a selecta inițial solicitările pentru consultație. Vor fi admise pentru consultația dermatologică online numai cazurile cu descrieri complete, poze clare și relevante ale afecțiunii. Cazurile acute sau grave cu alterarea stării generale ale sănătății vor fi indrumate pentru a fi rezolvate în unitățile sanitare respective.

Pentru siguranța pacientului consultat virtual se va face consultația de control gratuită la 1-7 zile pentru confruntarea datelor paraclinice, evaluarea în dinamică a afecțiunii cutanate.

Accesarea acestui Serviciu reprezintă consimțământul Utilizatorului pentru prelucrarea imaginii și vocii sale în condițiile expuse mai sus, precum și acceptarea tuturor termenilor și condițiilor incluse în prezentul document

Pacientul (Utilizatorul) este răspunzător pentru informațiile incomplete sau descrierea eronată a simptomelor apărute sau a altor date din istoricul bolii și investigațiilor făcute anterior. Totodată pacientul este răspunzător pentru evitarea sau întarzierea înștiințării de apariție posibilelor complicații.

Raportul medical al consultului, inclusiv recomandările se vor trimite pe Email-ul pacientului sau pe contul Whatsapp.

 Pacientul (Utilizatorul) este rugat să respecte recomandările făcute de medic. Medicul consultant își declina orice răspundere în cazul în care pacientul nu urmează sau nu este de acord cu diagnosticul sau recomandările făcute. 

În cazurile în care recomandările efectuate în cadrul consultației online nu îmbunătățesc simptomele prezentate, pacientul poate cere o altă opinie. Dacă simptomele și/sau starea generală se agravează, sau apar reacții sau complicații de la tratament, pacientul are datoria să-l informeze pe medicul consultant prin telefon, Whatsapp sau mesaj Email și la nevoie să apeleze serviciul de urgență la 112.

Răspunsurile oferite prin intermediul Site-uluii sunt de natura informativă și nu pot fi considerate, în nici o situație, ca fiind echivalente unor consultații de specialitate. Administratorul Site-ului, nu poate fi considerat răspunzător pentru nici un prejudiciu de orice fel, rezultat în urma utilizării Serviciului de consultație online.

Link Autoritatea pentru protecția Consumatorului


Acualizat 10 noiembrie 2020

Întrebări frecvente

 • În cât timp am raspuns după solicitare ?

  După ce trimiți primele poze, în câteva minute, primești raspuns daca cazul este acceptat
 • Care este programul de solicitare pentru consultația dermatologică online?

  Se pot trimite poze prin Whatsapp în fiecare zi de la 8-30 până la 18-00 
 • Cand primesc un rezultat cu recomandări pentru tratament?

  De obicei în aceiasi zi dupa efectuarea plății
 • Dacă apar întrebări după primirea rezultatului, ce fac?

  Se pot pune la punct ultimile detalii tot prin Whatsapp

Menu